Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

Σκάνδαλο με την Αmazon


Σοβαρές κατηγορίες δέχεται η Amazon της Γερμανίας, ύστερα από την αποκάλυψη τηλεοπτικού καναλιού ότι ο ιντερνετικός εμπορικός κολοσσός προσέλαβε νεοναζί ειδικούςφρουρούς για να εκφοβίζουν τους αλλοδαπούς υπαλλήλους του.


Το     σκάνδαλο ξέσπασε μετά την προβολή ενός ντοκιμαντές από το τηλεοπτικό κανάλι ARD, όπου καταγραφόταν η πολιτική της Amazon απέναντι στους περισσότερους από 5.000 προσωρινούς υπαλλήλους από όλη την Ευρώπη που έφτασαν στη Γερμανία για να εργαστούν στα κέντρα συσκευασίας και διανομής της εταιρείας.

Στην ταινία εμφανίζονταν πανταχού παρόντες φύλακες της εταιρείας HESS Security, με στολές, μπότες και στρατιωτικό κούρεμα. Η δουλειά τους ήταν να διατηρούν την τάξη στα ξενοδοχεία και τα hostel όπου διέμεναν οι εργάτες. “Πολλοί από τους εργαζόμενους φοβούνται”, ανέφερε ο εκφωνητής.

Το ντοκιμαντέρ παρείχε και φωτογραφικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία συχνά οι φρουροί έκαναν έλεγχο στα υπνοδωμάτια και τις κουζίνες των αλλοδαπών. “Μας λένε ότι είναι η αστυνομία εδώ”, δήλωνε μπροστά στην κάμερα μια ισπανόφωνη γυναίκα. Μία άλλη κατήγγειλε ότι ένας μυώδης φρουρός με τατουάζ την πέταξε έξω από το δωμάτιο που μοιραζόταν με άλλες πέντε επειδή στέγνωσε τα ρούχα της στο καλοριφέρ.

Κάποιοι από τους φρουρούς εμφανίζονται να φορούν ρούχα Thor Steinar, μια μάρκα που στη Γερμανία έχει ταυτιστεί με την ακροδεξιά και γι' αυτό το λόγο έχει απαγορευτεί τόσο από την ομοσπονδιακή Βουλή όσο και από την Μπουντεσλίγκα, εξαιτίας των νεοναζιστικών συνειρμών που προκαλεί. Ειρωνεία; Η Amazon σταμάτησε να πουλά τα συγκεκριμένα ρούχα για τους ίδιους λόγους το 2009.

Το παράρτημα της Amazon στην Γερμανία απασχολεί 7.700 μόνιμο προσωπικό. Μετά την προβολή του ρεπορτάζ, οι αντιδράσεις ήταν έντονες ενώ η ιστοσελίδα της Amazon στο Facebook κατακλύστηκε από παράπονα.

Ωστόσο, το μόνο σχόλιο στο οποίο έχει προβεί μέχρι στιγμής η Amazon ήταν το εξής: “Η εταιρεία εξετάζει, ασφαλώς, τις κατηγορίες που σχετίζονται με τη συμπεριφορά των ειδικών φρουρών και θα λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα. Δεν ανεχόμαστε ούτε διακρίσεις, ούτε εκφοβισμούς”.

Παρακάτω  είναι  το ντοκιμαντέρ που προκάλεσε  σάλο  ( ειναι στα γερμανικά )

http://www.youtube.com/watch?v=o1mVpdY8gjI&feature=player_embedded

πηγή  newsit.grΣε  όλα τα παραπάνω να  προσθέσω  ότι  το amazon παρόλες  τις  αντιδράσεις  συνεχίζει  

να πουλάει  σημαίες  και  λάβαρα  με  ναζιστικά  σύμβολά  όπως  και  φυσικά με την σβάστιγκα  .

Ολα  στην υπηρεσία  του κέρδους    !!


Δεν υπάρχουν σχόλια: