Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Kατασχέθηκε από το Ι.Κ.Α το σπίτι παραπληγικού ποδηλάτη


  Οπως  καταλάβατε  από   το  τίτλο  η   όλη  υπόθεση   είναι  ανατριχιαστική  και  ενδεικτική

της  σημερινής  κατάστασης    ,  μιας κατάστασης   πλήρους  ισοπέδωσης  του  κοινωνικού  μας

κράτους   .

Ας   πάρουμε  την  ιστορία  από  την  αρχή   .

Ο   ποδηλάτης  στον  οποίο  αναφέρομαι  είναι  ο  Βασίλης  Κιουρκτσής   πρωην  αθλητής  του

ποδηλατικού  συλλόγου   " Βέλους  Θεσσαλονίκης   "    ενός  εκ  των  ιστορικότερων   της  χώρας

μας   .   Παρακάτω  σας  παραθέτω  την ιστορία  του  Βασίλη  όπως   αναγράφεται  από  την

ιστοσελίδα    http://vasilis-kiourktsis.webnode.gr/.
 


  Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΟΥΡΚΤΣΗΣ  παλιός αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου ΒΕΛΟΥΣ Θεσσαλονίκης που ανήκει στην Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης έχει τις εξής διακρίσεις:
  • Παγκόσμιος Πρωταθλητής Εφήβων Πίστας το 1997 στο Ολυμπιακό Σπρίντ
  • Βαλκανιονίκης Πίστας 1998 και 2001, στην ατομ. Χρονομέτρηση και Ολυμπιακό Σπρίντ
  • 7 φορές Πανελληνιονίκης και πολλές άλλες ακόμη διακρίσεις

    Ο Βασίλης δυστυχώς στις 31-7-2004 σε ηλικία 24 ετών, τραυματίστηκε βαρύτατα σε τροχαίο ατύχημα και έμεινε ανάπηρος και τυφλός μη δυνάμενος να μετακινηθεί, ο γίγαντας της ποδηλασίας, ένα παλικάρι 2 μέτρων.
    Από τότε λοιπόν αρχίζει η ταλαιπωρία αυτού και της οικογένειας του σε έναν αγώνα ανάμεσα στην ζωή και στο θάνατο.
    Αρχικά, διακομίζεται στα επείγοντα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Δύο μήνες μετά ύστερα από αναπνευστική ανεπάρκεια διακομίζεται στο Νοσοκομείο Παπανικολάου. Τον Νοέμβριο κατά την γνώμη των ιατρών ο ασθενής πρέπει να μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο φυσικής αποκατάστασης. Το Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων αρνείται με την αιτιολογία έλλειψης προσωπικού και μονάδας αυξημένης φροντίδας σε αντίθεση με το κέντρο Muhlengrund Fackhklinik Alte Muhle της Γερμανίας που αποδέχεται την νοσηλεία από 8-12-2004.
    Γίνεται αίτηση στο ΙΚΑ Θεσσαλονίκης για την μεταβίβαση του ασθενή. Η Υγειονομική Επιτροπή Εξωτερικού δεν την εγκρίνει, ο Διευθυντής την απορρίπτει, όμως η οικεία Τ.Δ.Ε. εξετάζει την ένσταση και την εγκρίνει για δύο μήνες, με την πρόσθετη υποχρέωση προσκόμισης ιστορικού ότι ο ασθενής παρουσιάζει βελτίωση.
    Ο ασθενής εμφανίζει ελαφρά, πλην εμφανή, πρόοδο και με τις ίδιες διαδικασίες (μη έγκριση αρχικά, απόρριψη διευθυντού, έγκριση Τ.Δ.Ε., προσκόμιση ιστορικών βελτίωσης) παρατείνεται η νοσηλεία για 3 μήνες ακόμη, στη συνέχεια για άλλους δύο και τέλος για άλλον 1 χρόνο.
    Ο Διευθυντής του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης κάνει προσφυγή κατά του Βασίλη Κιουρκτσή κρίνοντας την περίοδο 7-5-2005 έως 19-7-2005, ότι ο ασθενής μπορούσε να κάνει στην Ελλάδα την όποια θεραπεία, υποδυκνείωντας κέντρα, τα οποία όμως π.χ. Αναγέννηση αρνήθηκαν τον ασθενή. Επικαλείται ελλιπή στοιχεία (βεβαίωση από 1 ίδρυμα και όχι από 2 όπως απαιτείται και η αρνητική απάντηση του Αναγέννηση είναι μεταγενέστερη). Το Δικαστήριο δέχεται την προσφυγή και ακυρώνει την απόφαση της τοπικής Διοικητικής Επιτροπής του ΙΚΑ.
    Όλα αυτά γίνονται το 2010-11, 5-6 χρόνια μετά, αφού ο ασθενής με τις εγκρίσεις του Τ.Δ.Ε. παρέμεινε στη Γερμανία. Και ζητείται ως επιστρεπτέο ποσό των 35761,60 € που αφορά το διάστημα 7-5 έως 19-7-2005. το οξύμωρο είναι ότι εγκρίνονται οι προηγούμενοι 5 μήνες αλλά και οι επόμενοι 12.
Στις 27-9-12 επιδίδεται έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας, ενός διαμερίσματος 102,45 μ2. Το διαμέρισμα αγοράστηκε από τα χρήματα της ασφάλειας του ατυχήματος στο όνομα του ασθενή, και είναι ειδικής κατασκευής με ειδικές ράμπες, ηχητική μόνωση κλτ. Εξασφαλίζοντας την στέγη του Βασίλη.
    Το ανερχόμενο χρέος σήμερα μαζί με τους τόκους είναι 47,530,05 €.
    Ο  Βασίλης, ύστερα από μία σειρά πολλών χειρουργικών επεμβάσεων σήμερα 32 ετών, έχει αναπηρία 100%, χρήζει συμπαράστασης ετέρου προσώπου, είναι τυφλός, παραπληγικός και μοιάζει ζωντανός νεκρός καθήμενος στην αναπηρική καρέκλα ανήμπορος να κινηθεί. Πέρα από το δράμα του έχει να αντιμετωπίσει τώρα και τον κίνδυνο να χάσει το σπίτι του και να βρεθεί στο δρόμο.


Οπως  καταλαβαίνετε  οι  φόβοι  επαληθευτηκαν  και  το  ΙΚΑ-ΕΤΑΜ  Θεσσαλονίκης

προέβη  σε  οριστική  κατάσχεση  της  ακίνητης  περιουσίας  του  Βασίλη  .

Σε  επερώτηση  μάλιστα  στη  Βουλή  ο  υπουργός  εργασίας  Ιωάννης Δρούτσης

παραδέχθηκε  την  κατάσχεση  αλλά  δήλωσε  ότι  δεν  υπαρχει  ακόμα  εντολή  για  τον

πλειστηριασμό   του  ακίνητου   .

Θα  επανέλθω  μόλις   έχω  νεότερα   .

Δεν υπάρχουν σχόλια: